Saturday 26 October 2013

Fenerbahce Ülker-Barcelona .. İstatistikler, Maç Sonu Röportajları

ARTIK  http://basketbolkeyfi.com/ ADRESİNDEYİM...



 Zeljko Obradovic: "Önemli bir galibiyet aldık"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Baş antrenörü Zeljko Obradovic, Barcelona gibi büyük bir takıma karşı elde ettikleri galibiyetin çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Zeljko Obradovic, “Maçta uzun bir süre boyunca iyi oynadık. Ancak hala zamana ihtiyacımız var. Son çeyrekte önemli bir noktada oyun durdu. Maçı kazandığımızı düşündük, Barcelona gibi bir takıma karşı oynuyorsanız maçın bitmediğini düşüneceksiniz. Oyuncularımı tebrik ederim, çünkü büyük bir galibiyet oldu. İnancımızı devam ettirmemiz gerekiyor" dedi.

Maç boyunca taraftarın verdiği destekten de söz eden Obradovic, Euroleague’deki grubumuzda oynanan CSKA Moskova-Kiev maçını da şu sözleriyle değerlendirdi:
Taraftarımıza da teşekkür ederim. Atmosfer harika idi. Grubumuzdaki diğer rakiplerimizden CSKA Moskova Kiev’i yendi ama Kiev de iyi bir takım. En önemlisi de Euroleague’de kime karşı oynarsanız oynayın her rakibe saygı göstermelisiniz.”

Karşılaşmanın ilk 33 dakikalık bölümünde ortaya konan performansın memnun edici olduğuna da değinen Obradovic, “33 dakika boyunca performansımız iyiydi. Ama son 7 dakika biraz kötyü olduk ve aynı motivasyonla oynayamadık. Ancak unutmamamız gereken bir şey var o da, her maçı sonuna kadar iyi oynamamız gerektiğidir. Bizim için güzel bir sınav oldu” dedi.

Rakibimiz Barcelona’yı da değerlendiren başarılı antrenör, “Rakibimiz sezon başında bazı oyuncu değişiklikleri yaptı. Ama Koçları çok iyi ve başarılı, zaman içinde de çok daha iyi olacaklardır” diye konuştu.

Barcelona karşısında mücadele eden her oyuncumuzun kaliteli olduğuna da değinen Zeljko Obradovic, “Oyuncuları teker teker değerlendirmek ya da pozisyon şeklinde değerlendirmekten çok takım olarak iyi oynamak önemlidir. Herkes Bjelica gibi oyuncular hakkında konuşmaya çalışıyor ama ben hepsiyle ilgileniyorum. Böylesi daha iyi. Kıyaslama yaparsak Bo McCalebb tecrübeli bir oyuncu. Ayrıca Kenan gibi Barcelona’da ilk 5’te oynayacak bir oyunumuz var. Tecrübe ve gençlik enerjisini bir arada kullanmayı  seviyorum. Kenan gibi bir oyuncunun da böyle bir maçta oynaması zordur ama ben ona bu şansı verdim” ifadelerini kullandı.


Mirsad Türkcan: "Gurur verici bir galibiyet oldu"

Fenerbahçe Ülker Basketbol Takımımızın Menajeri Mirsad Türkcan, Barcelona karşılaşmasının ardından Fenerbahçe Televizyonu’na şu açıklamalarda bulundu:
Geçtiğimiz sezonun ardından böyle bir çıkışa ihtiyacımız vardı. Obradovic önderliğinde de çok iyi olduğunu düşünüyorum. Tam anlamıyla takım olarak az bir süre çalıştık. Bu akşam taraftarımız da bizimle mücadele etti. Barcelona karşısında kazanmayı bildik. Oyuncuları ve Obradovic’i tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyet oldu bizim için. Şimdi önümüzde Beşiktaş maçı var ve onu düşünmeye başlayacağız.”



Xaiven Pascual :

Fenerbahçe'yi galibiyetinden dolayı kutluyorum. Bu maç bize defansta ne kadar problemimiz olduğunu gösterdi. Buna rağmen ikinci yarıda biraz daha iyi savunma yapabildik. Fakat çok daha iyi bir yüzde yakalamamız gereken boş şutları bulduk ancak başarılı olamadık.

Joey Dorsey :
Maça çok kötü başladık. Fenerbahce Ulker yayın arkasından çok iyi şut attı. Fark 16 sayı olduktan sonra geri dönebilmek için çok savaştık fakat çok geç olmuştu.


Emir Preldzic :
Barcelona gibi çok iyi bir takıma karşı ilk üç çeyrek harika oynadık. Savunmamız çok sertti ve bu onların skor bulmada oldukça zorlanmalarına neden oldu.Son çeyrek öncesi gayet önemli bir farkla öndeydik ancak bunu çok kısa bir sürede harcadık. Barcelona geri dönmeyi başardı ancak Linas (Kleiza)'s hücumdaki çok iyi performansı kazanmamıza sağladı. Kazanmaya devam etmek harika.






No comments:

Post a Comment