Sunday 27 October 2013

Beşiktaş Integral Forex- Fenerbahçe Ülker .. Vücutlar parkede ama kafalar değil

ARTIK  http://basketbolkeyfi.com/ ADRESİNDEYİM...

Zorluk derecesi gittikçe artan 8 maçtan 8 galibiyet çıkaran Fenerbahçe, Cuma akşamı kazanmış olduğu Barcelona zaferinin etkilerini üzerinden atamadan maça çıktığını düşünüyorum. Yabancı sınırlaması nedeniyle Vidmar'ı tribüne gönderen Obradovic, bu tercihini Beşiktaş'ın çok da size'lı olmayan pota altı oyuncularını düşünerek yapmış olmalı. Iverson haricinde gerçek bir 5 numarası olmayan Beşiktaş'a karşı benzer bir uzun rotasyonu ile çıktı Fenerbahçe. Maçın ilerleyen dakikalarında faul probleminin de etkisiyle aslında Vidmar eksikliği hissedildi.

Maça durgun başladı Fenerbahçe, bir türlü de ritim yakalayamadı. Bunda fiziksel yorgunluğun mutlaka etkisi vardı ancak daha da önemlisi kafalar bu maça hiç de hazır değildi. Belki de bu sezon ki en kötü maçını çıkardı takım. Tüm maç boyunca hiç bir oyuncu ön plana çıkamadı. Bo yine mücadelesiyle  takımın en iyisi gözükmesine rağmen, özellikle Kenan'ın sakatlanıp çıkmasından sonra hiç kenara gelip dinlemiyor ve bu da onun enerjisini aşağı çekiyordu. İkinci yarıda bir pozisyonda 8 saniyede yarı sahaya geçemedi ve top kaybına neden oldu.

İlk yarı boyunca takımın en önemli hücum silahları Bojan ve Linas bir türlü devreye giremedi. Özellikle Linas'ın maça hiç hazır olmadığını çok net bütün maç boyunca gördük. Çok düşük yüzdeyle oynaması maçı 7 sayıyla tamamlamasına neden oldu.

İlk yarı boyunca oldukça fazla top kaybı (maç boyunca 12 top kaybetti) yapmamız maçın kontrolünü almamız engelledi. Bununla beraber şut yüzdeleri de önceki maçlara göre çok düşük kalması özellikle üç sayılık atışlarda ilk yarı boyunca sadece Kenan'ın bir şutu harici başarılı olamamız, devreye 34-34 lük eşitliği getirdi. Üstelik Metecen ve İzzet'ten hiç yararlanmayan coach Ömer'i de çok az süreyle kullanınca rotasyon 9 kişiye düştü. Buna bir de ikinci yarıdaki Kenan'ın sakatlığı eklenince sıkıntı iyice büyüdü.

Üçüncü çeyrekte takımın bir nebze kıpırdanması ile Beşiktaş hücumlarının en önemli silahı Perkins'in biraz yavaşlaması ile fark açılarak 14 sayılara geldi. Ancak seyircisinin de desteği ile tekrar maça dönen Beşiktaş farkı son çeyrekte eritip 2 sayıya kadar çekti. Son çeyrekte Iverson 5 faul alıp çıkınca işin tamamen Beşiktaş'ın aleyhine olacağını düşünürken, Gökhan Şirin'in ekstra üçlüğü ile bu eksikliği çok da hissetmedi. Bir de önce Bjelica sonra Zoriç arka arkaya 5 faul alıp oyun dışı kalarak, Fenerbahçe rotasyonunu iyice bitirdi.Ancak son anlarda Bo'nun ve Emir'in ekstra hücum ribaundlarına bir de Emir'in üçlüğü eklenince maçı koparmayı başardı Fenerbahçe.

Bu tarz oyunlardan hiç hoşlanmayan Obradovic'e rağmen bence Cuma günü oynanan EL maçlarından sonra buna benzer maçlar izleyebiliriz. Yine da kadro kalitesi ve tecrübe farkıyla bunların çoğunu Fenerbahçe kazanacaktır .


No comments:

Post a Comment