Monday 6 January 2014

Top16 İlk Haftanın Ardından

Zorlu E grubunda ilk hafta maçları tamamlandı. Favorilerin kazandığı bir hafta oldu diyebiliriz ilk hafta için. Burada favorilerin kazanmasından çok nasıl kazandığı daha önemli belki de. Panathinaikos normal sezonda D grubunda son sıradan Top16 ya yükselmesine rağmen ilk hafta Empario Milan'ı rahat geçerek iç saha galibiyeti ile yeni bölüme  başladı. 19 top kaybı yaptıkları bir maçta ribaundlardaki ezici üstünlükleri sayesinde (39-22) çok da zorlanmadan galibiyete ulaştı. Lasme 13 ribaundu , Diamantidis de 11 asisti ile ilk haftanın bu kategorilerde liderleri oldular. D grubundan gelen diğer bir takım olan Laboral de deplasmanda Unicaja Malaga'yı ikinci yarıdaki etkili oyunları ile yenmeyi başardılar. Laboral 22 asistini 12 top kaybıyla yapabilirken , Malaga 9 asist yapıp 8 top kaybıyla maçı bitirdi. Tabi maçın asıl kilit noktası bu değildi. Laboral inanılmaz bir şekilde %62.5 ile tam 15 üçlük isabet buldu. Bunda da başrol de Andres Nocioni vardı(4-4 üçlük isabeti buldu). Barcelona ise rahat bir maç sonunda A.Efes'i 19 sayı farkla devirip ilk haftanın lideri oldu. Grup öncesi beklentilerim doğrultusunda ilk dört için öncelikli aday 5 takımdan 4 ü haftayı galibiyetle tamamladı.(Zaten 5'inin birden kazanma şansı yoktu:) )
İlk tur gruplarında A ve D grupları en zor gruplar olarak dikkati çekmişti. Bu gruptan gelen takımlar içinde bizim haricimizde yenilgi alan diğer takımlar ise Partizan ve Lokomotiv oldular. Partizan'ın zaten EL'in en büyük favorisi RM karşısında bir galibiyet çıkarması çok olası görülmüyordu. Lokomotiv ise CSKA'yı oldukça zorlamasına ve maçı uzatmaya taşımasına rağmen maçtan galibiyet çıkaramadı.
Daha 13 hafta var maçların tamamlanmasına. Ve bizi birbirinden zorlu ve heyacanlı maçlar bekliyor. Yine de bu tahmini yaparak işe biraz heyecan katmak istiyorum. Top16 sonrasında grupların ilk dörtleri şu şekilde oluşacak.
E Grubu
1) Barcelona
2) Panathinaikos
3) Olympiakos
4) Fenerbahce
Pana ile Oly yer değiştirebilir
F Grubu
1) Real Madrid
2) CSKA
3) Maccabi
4) Lokomotiv Kuban

No comments:

Post a Comment